Unieke samenwerking Sportiviteit & Respect
17-3-2019  | 

Afgelopen vrijdag 15 maart om 17.00 hebben de wethouder Sport van Den Haag , Richard de Mos en 17 hockeyverenigingen uit de regio Den Haag bij Sportcampus Zuiderpark het Convenant-Sportiviteit &Respect (S&R) ondertekend. 


Hiermee zijn we meteen het grootste samenwerkingsverband op S&R-gebied. Bij elkaar hebben we meer dan 22.000 actieve leden en als we daar alle ouders/verzorgers bij optellen dan zijn er veel mensen die direct of indirect met onze samenwerking te maken krijgen.


Hockey Vereniging Westland maakt graag onderdeel uit van deze groep hockeyverenigingen. Namens HVW was Marléne Doorneveld aanwezig om het Convenant Sportiviteit & Respect te ondertekenen.

 

Ons thema is ‘Samen maken we het leuk!’

 

We werken onder dit thema met elkaar aan een positieve sfeer, op een positieve opbouwende manier. Zo heeft het samenwerkingsverband al een gezamenlijke Taalgebruik-campagne gevoerd en, in navolging van hockeyclub HDM, starten steeds meer clubs met de Blauwe Kaart: het compliment dat je als thuisspelend team geeft aan de tegenpartij, voor respectvol en sportief gedrag. 


Doel is dat iedereen met plezier kan sporten en zich veilig en welkom voelt. En omdat je niet alleen op je eigen vereniging sport, is het ook relevant dat je op andere verenigingen dezelfde positieve sfeer tegenkomt.


De positieve insteek werkt aanstekelijk en werpt z’n vruchten af: ook in de rest van NL doen steeds meer clubs mee met de Blauwe Kaart (intussen ca. 100 clubs).

 

Onze samenwerking en ons thema enthousiasmeren en stimuleren mensen om positief te denken. Reden ook voor de gemeente om ons initiatief te steunen en mee te ondertekenen. 


Mooi als ook andere sportverenigingen onze aanpak gaan overnemen: wij gaan daar in elk geval naar streven en ons sterk voor maken. 


Samen maken we het leuk!

Bijlage: 015FB90F-0777-48CE-A114-269E1E7E12AB.jpeg

Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm
Quick Links

Agenda
20-8-2019 Bestuursvergadering
3-9-2019 Jongste Jeugd Coach informatie
4-9-2019 Spelbegeleiders informatieavon
28-9-2019 Bitjes happen
Hele agenda
Hoofdsponsoren