Belangrijke info: Trainen met coronamaatregelen
2-5-2020  | 

We zijn blij dat onze jeugdleden weer beginnen met trainen. Afgelopen week stelden we een plan van aanpak op om binnen de richtlijnen van het RIVM, de KNHB en de gemeente Westland trainingen te organiseren. Dinsdag 5 mei beginnen we. Er zijn echter zaken die anders gaan dan je gewend bent en het is belangrijk dat je onderstaande informatie goed doorneemt. 

Corona coördinatoren/handhavers (CoCo’s)

Allereerst kom je op de vereniging zogenaamde CoCo’s tegen. Ze zijn herkenbaar aan oranje hesjes en je ontmoet ze op ons eigen terrein, bij het toegangshek, de parkeerplaats en de fietsenstalling. De CoCo’s zorgen ervoor dat de coronamaatregelen worden nageleefd voor, tijdens en na de trainingen. Volg de aanwijzingen van de CoCo’s altijd op!


Aangepast trainingsschema

De versoepeling van de algemene coronamaatregelen staat toe dat onze jeugdleden weer mogen trainen, en wel in 2 categorieën: Jongste Jeugd/D-jeugd en A-, B-, C-jeugd. Voor beide groepen gelden andere maatregelen. In het licht van deze maatregelen kiezen we voor een zo klein mogelijke groep vaste trainers, trainingen van 1 uur en een ruimte van een half uur tussen de trainingen. Daarom is er ook een aangepast trainingsschema. Dit schema vind je inmiddels op de website en in de app. Mogelijk train je op een andere tijd en/of krijg je training van een andere trainer dan je gewend bent. Voorlopig starten we met dit schema.


Kom met de fiets

Kom zoveel mogelijk zelfstandig op de fiets naar HVW. Stal je fiets gewoon bij het clubhuis. Ouders die met hun kind meefietsen kunnen dat doen tot aan het clubhuis. Bij het clubhuis vangen CoCo’s de kinderen op bij het eerste hek. Daar gaan de kinderen zonder ouders naar het veld waarop ze training hebben. 


Brengen en halen met de auto

Je brengt je kind met de auto? Parkeer de auto dan op het eerste gedeelte van de parkeerplaats (zie foto). Ouders met kinderen in de jongste jeugd kunnen met hun kind  meelopen naar het clubhuis (1 ouder per kind!). Oudere kinderen lopen zelf van de parkeerplaats naar het clubhuis.


Haal je je kind met de auto op? Parkeer dan de auto op het tweede gedeelte en wacht bij de auto (zie foto). De kinderen van de Jongste Jeugd worden na de training met hun team gezamenlijk en onder begeleiding van hun trainers naar de parkeerplaats teruggebracht. De oudere kinderen lopen zelf terug naar de parkeerplaats.
Van, naar en bij het clubhuis

Vanaf de parkeerplaats loop je over de weg naar ons clubhuis. De gemeente Westland  zal daarvoor de nodige borden plaatsen zodat dit veilig kan gebeuren. Vanaf ons clubhuis loop je terug over het voetpad naar de parkeerplaats
Het eerste hek (tussen de turnhal en ons clubhuis) gebruiken we als ingang tot ons complex. Het tweede hek (tussen clubhuis en speeltuintje) gebruiken we als uitgang. Het clubhuis is in zijn geheel gesloten voor trainende leden. Bij hoge nood is wel toiletbezoek mogelijk. Daarvoor zal een CoCo toezicht houden. Bij het clubhuis zullen pompjes met desinfecterende gel aanwezig zijn. 


Het trainingsmateriaal (ballen, pionnen) zullen door de vereniging worden schoongehouden. 


Jongste Jeugd en D-jeugd

Bij de trainingen voor onze jongste hockeyers geldt de bekende 1,5 meter maatregel niet. Zij kunnen vrij hockeyen. De maatregel geldt wel voor de begeleiders en trainers. En hoe jammer ook, het is voor ouders niet toegestaan om langs de lijn of zelfs van achter de hekken te blijven kijken naar de trainingen. Voor ouders is ons complex niet toegankelijk. 


A-, B- en C-jeugd

Voor onze A-, B- en C-jeugd hanteren we aangepaste vormen van training. Zij moeten namelijk wel 1,5 meter afstand van elkaar en ook van de trainers/begeleiders houden. Het vormgeven van deze trainingen staat onder leiding van de TC-Junioren met inbreng van de hoofdtrainers en van de trainer/coaches van D1 en H1. 


Wat vragen we nu van jou?

 • Neem een wit en blauw shirt mee naar de training (hesjes gebruiken we niet!) 
 • Ga voor de training thuis nog even naar de WC
 • Neem niet teveel spullen mee, de dug-outs zijn gesloten
 • Drink alleen uit je eigen bidon, voorzie deze van je naam en vul deze alvast thuis
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar HVW 
 • Ga na de training gelijk naar huis
 • Houd 1,5 meter afstand van de trainers en begeleiders
 • Was je handen regelmatig en hoest/nies in je elleboog
 • Ben je verkouden, blijf dan thuis
 • Heb jij of heeft iemand in je gezin koorts, blijf dan thuis

en extra voor A-, B-, en C-jeugd

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook tijdens de training
 • Mijd bal-hand contact en gebruik geen spullen van iemand anders
 • De trainer is degene die het trainingsmateriaal uitzet 

Keepers

Ook de ruimte waar de keeperslockers zijn, is niet vrij toegankelijk. Het zelf halen en brengen van keepersspullen uit de locker is niet mogelijk. Vaste keepers kunnen zich voor hun training melden bij de CoCo bij de keeperslockers. De CoCo haalt de keepersspullen voor de keeper uit de locker. Teams zonder vaste keeper, trainen zonder keeper. 


Samenvattend  
Tot slot

Al deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 20 mei 2020. Tussentijds evalueren we ons plan van aanpak en voeren we verbeteringen door wanneer dat nodig of mogelijk is. Uiteraard houden we je hierover op de hoogte. Hou vol, hou je aan deze tijdelijke maatregelen. Het vergt van ons allemaal een behoorlijke aanpassing maar is tevens de eerste stap terug naar het gezellige verenigingsleven op HVW!  


Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected]


Wij wensen onze jeugdleden en hun trainers heel veel plezier op het veld!


Bestuur HV Westland

Maarten van der Starre (voorzitter)

Diana Hofland (secretaris)

Martin van Rijswijk (PR en communicatie)

Wilbert Litjens (hockeytechnische zaken)

Martin Tulen (organisatie en financiële zaken)
Bijlage: maatregelen corona hvw.pdf

terug naar vorige scherm
Quick Links

Agenda
11-9-2020 Bitjes happen bij HVW
Hele agenda
Hoofdsponsoren