Bericht van overlijden
20-2-2021  | 

Louw Veenstra 

Erelid HV Westland

 

Wij zijn bedroefd. Afgelopen woensdag overleed ons erelid Louw Veenstra. Louw is 74 jaar geworden.  


Louw is van grote betekenis geweest voor HV Westland. Als voorzitter stond hij tot twee keer toe aan het roer van onze vereniging. Eerst van 1992 tot 1998, daarna van 2006 tot 2008. HV Westland groeide en bloeide onder zijn voorzitterschappen. Louw was een goede bestuurder. Een man die je kon vertrouwen. Betrokken, wijs, benaderbaar zijn woorden die hockeyvrienden noemen als ze over Louw spreken. Naast besturen stak Louw graag zijn handen uit de mouwen. In het oude clubhuis heeft hij heel wat uurtjes geklust. Ook was hij de laatste jaren elke maandagochtend op HVW te vinden om samen met vrienden onze accommodatie weer klaar te maken voor een nieuwe week. Louw werd in 2009 voor zijn enorme inzet benoemd tot erelid van HV Westland. 


Louw en zijn grote liefde en echtgenote Marja vormen de basis van een echte hockeyfamilie. Als trotse vader stond hij langs de lijn bij zijn dochters Nienke en Jikke. Later kon je hem steevast aantreffen bij de wedstrijden van zijn kleinkinderen. En trots dat hij was! Met het herkenbare stemgeluid van Louw klonk het "Kom op Westland!” vaak over de velden. Dat gaan we missen. Zelf was Louw keeper. Keepers vormen het fundament van een goed team. Dat gold zeker ook voor Louw. Je kon op hem bouwen. Velen hebben dat mogen ervaren. Zijn oude hockeymaten gaan hem missen op hun maandelijkse veteranenborrel. 


We besteden de komende tijd op warme en gepaste wijze aandacht aan het overlijden van Louw. Donderdag aanstaande, op de dag van het afscheid, hangen we de HVW-vlag halfstok. Later gedenken we Louw ook op de algemene ledenvergadering van 23 maart. Zodra de hockeycompetities weer worden hervat, spelen Dames 1 en Heren 1 de eerste wedstrijd met rouwbanden en zal er voorafgaand een moment van stilte gehouden worden. 


Wij zijn bedroefd dat we Louw in dit aardse bestaan niet meer kunnen ontmoeten. Maar we zijn ook erg dankbaar. Dankbaar dat wij Louw hebben gekend. En dankbaar voor alles wat hij voor HV Westland heeft gedaan. Louw verrijkte het leven van velen. Hij had het hart op de beste plaats.


Wij wensen zijn echtgenote Marja, de kinderen, kleinkinderen en allen die Louw lief hadden veel kracht en liefde toe.


In Louw verliezen we een levensgenieter. 


We missen je. 

 

Maarten van der Starre

voorzitter HV Westland


Conny van Duijn, 25-2-2021 @ 12:33:59
op initiatief van Hans Leeuwenkamp vandaag met een heel aantal leden en oud veteranen van Louw zijn team met een hockeystick opgeheven, afscheid genomen bij de ingang van het crematorium. Een laatste groet...

Franklin Dikmoet, 23-2-2021 @ 21:21:08
Een mooi “In Memoriam” aan Louw! Een warm en vriendelijk mens. We zullen hem zeker missen.

Arne Weverling, 20-2-2021 @ 23:30:49
Mooi omschreven wat Louw allemaal heeft gedaan voor onze mooie vereniging. We gaan hem missen!


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm
Quick Links

Agenda
14-5-2021 Bitjes happen
8-9-2021 Overleg Stichting en Bestuur
17-9-2021 Bitjes happen
Hele agenda
Hoofdsponsoren