Jongens D2- hdm JD6 : 4 - 1
JD2 won dankzij een sterke tweede helftNee, de eerste helft speelden de jongens van de D2 niet zo overtuigend. Ze waren sterker ja, dat kon iedereen zien. Maar nadat Wout in de 13e minuut heel mooi 1-0 had gescoord en we ook hadden vast kunnen stellen, dat HDM D6 gewoon zwakker was, bleef het echte overwicht van de D2 toch uit. De ploeg overtuigde gewoon niet, ook al was er krachtsverschil. De 1-1 was niet eens een echte verrassing, ook al was het tegen de veldverhouding in. Maar dat telt nu eenmaal niet.In de tweede helft stond er een ander D2 op het veld. De jongens lieten zien, dat ze maar 1 ding wilden en dat was winnen. Stijn rondde een werkelijk keurige aanval (zo een uit het boekje) netjes af en weer stond de D2 voor. En we stelden vast, dat HDM nauwelijks kansen kreeg, veel verder dan net over de middenlijn kwam de ploeg niet. Maar 2-1 blijft een kwetsbare stand, dat weet iedereen. Maar gelukkig waren in de tweede helft de kansen voor de D2, dat steeds overtuigender richting doel van de tegenstander speelde. Wout had nog pech in de 20e minuut toen de keeper van HDM een mooie actie van hem tegenhield, daarbij verdiende ook deze keeper een applaus(je).Ja, en toen was er in de 25e minuut die fantastisch mooie aanval, waarin het trio Stijn, Wout en Daan met mooie combinaties door de verdediging van HDM sneed alsof er geen Wassenaarse poppetjes stonden. Daan had de eer om daar 3-1 uit te mogen scoren.En daarna kwamen er nog veel meer kansen: drie strafcorners op rij hadden geen succes, omdat Danilo twee keiharde schoten maar net naast zag gaan en Stijn er 1 af wilde ronden, maar weer de keeper op zijn weg vond. De ploeg bleef goed en overtuigd aanvallen (veel beter dan vorige week in Wassenaar bij de Kieviten), iedereen zat er lekker boven op, de tegenstander werd geen rust gegund. Volkomen terecht maakte Julian er in de laatste minuut nog 4-1 van. Een overtuigende overwinning noemen we dat toch?Ton van Rijswijk, [email protected]