Meisjes B1- Hockey Club Wateringse Veld MB1 : 2 - 0
Hoopvol begin bij MB1, maar de zege was niet hartverwarmendWe waren er weer eens lekker voor gaan zitten, op het terras voor het clubhuis, lekker uit de regen. De meiden van de B1 hadden immers vooraf gezegd, dat deze wedstrijd er vooral om ging om het “doelsaldo” op te voeren. Jazeker, verliezen was so wie so niet aan de orde, de vraag was hoeveel doelpunten er zouden gaan vallen. En toen Floor er na 13 seconden al 1-0 van maakte, leek die voorspelling ook uit te gaan komen. Want de meiden van de B1 waren absoluut veel sterker dan de tegenstanders uit Wateringse veld, die zelden verder kwamen dan de middenlijn, Het veel sterkere B1 kreeg ook wel wat kansen in de eerste helft, maar een schot ging net naast en een strafcorner bleef onbenut. Warm kregen we het dus niet van het spel na die vroege treffer van Floor. Gelukkig boden de verwarmingselementen aan het plafond van het terras die warmte wel.Goed, dan zou het dus de tweede helft moeten gebeuren. Meteen in de eerste minuut was er al een kans na een prima aanval, maar de keepster van Wateringse Veld redde prachtig. Tja, en toen kwamen al die strafcorners: tussen de 4e en de 7e minuut van de tweede helft mochten de meiden van de B1 er precies 5 nemen, maar die hadden geen van allen succes. Er ging nog een kans naast om de malaise te onderstrepen en het gevolg was, dat de opbouw begon te haperen. Steeds meer leek het motto te worden “weg is weg”. Hup, de bal naar voren in plaats van een doordachte opbouw. Het was niet echt oogstrelend dus, ook al tegen Manon in de 19e minuut van de tweede helft eindelijk de 2-0 aan na een op zich mooie aanval (het was natuurlijk niet uitsluitend ellende). Maar het vooraf aangegeven doel om het doelsaldo een flinke “boost” te geven, werd niet gehaald. Er bleven na die 2-0 nog eens 4 strafcorners onbenut, waarmee het totaal aantal gemiste strafcorners precies op 10 kwam. Een puntje van extra aandacht misschien?Ton van Rijswijk, [email protected]