Jongens C1- D.H.C. Hudito JC1 : 4 - 2

 

Mooie en verdiende overwinning voor JC1

 

Ja en dit zijn dus de wedstrijden waarvoor je met genoegen uit het Oosten van het land komt. Ideale omstandigheden: prachtig weer, een prima plek voor de toeschouwers om het spel te volgen, te analyseren en zo nodig te bekritiseren. Maar het laatste was helemaal niet nodig, want de JC1 was sterker dan Hudito JC1 en scoorde steeds als het echt nodig was. Niet, dat er “over de tegenstander heen gelopen werd”. Nee, daarvoor was de club uit Delft in eigen huis net wat te sterk en daarvoor was het overwicht van “onze” C1 net wat te klein.

 

Dus het werd in Delft geen kwestie van “erop en er overheen”. De C1 mannen moesten er wel voor knokken en deden dat ook, al hadden we in het begin wat meer gretigheid en vechtlust verwacht. Nadat een strafcorner geen doelpunt had opgeleverd in het begin van de wedstrijd, was het Beau, die een hele mooi aanval van zijn ploeg netjes afrondde en het eerste doelpunt op het scorebord bracht (0-1 in de 6e minuut). Waarmee een licht overwicht ook beloond werd, maar gek genoeg leunde onze ploeg daarna toch iets te veel achterover en liet Hudito terugkomen. Gelukkig miste de thuisploeg in het 1e kwartier nog een strafcorner, maar in de 3e minuut van het 2e kwartier werd een aanvaller van de thuisploeg iets te gemakkelijk vrijgelaten en dat leverde wel de gelijkmaker op (1-1). Zorgen op de gezichten van de mee gereisde supporters en dat waren er, zoals gebruikelijk, nogal wat.

 

Gelukkig was Yannick verantwoordelijk voor de 1-2, een treffer, die bij de supporters meteen tot zijn “verjaardag doelpunt” werd gepromoveerd. Na de pauze ging het beter met HVW, weliswaar bleef een strafcorner onbenut in het begin van het 3e kwartier, maar een herkansing na een nieuwe overtreding stelde Julian in staat de 1-3 te scoren. Ach en dan denk je op de tribune, dat “de race gelopen is”. Bij een grotere marge van 1 doelpunt, maakt zich natuurlijk altijd wel een zekere overmoed meester van de supporters. Overmoed gecombineerd met een beetje twijfel, want zouden de jongens van de C1 het volhouden? Nee dus, want Hudito bleef gevaarlijk en voor elke centimeter vechten en dat leverde in de 12e minuut van het derde kwartier de 2-3 op. De strafcorner, die daarna in het vierde kwartier door de thuisploeg gemist werd, gaf onze ploeg weer wat lucht. En extra moed, want Jeroen maakte er een fractie later uit een strafcorner 2-4 van.

 

Het bleef ook in de slotfase nog spannend: Tijn miste de kans op 2-5, de C1 miste ook nog een strafcorner en Jim redde nog heel erg mooi bij een strafcorner van Hudito. Het bleef dus 2-4 en daar kon iedereen wel vrede mee hebben: de 3 punten waren hoe dan ook binnen en de JC1 maakt in elk geval deel uit van de bovenste helft van de ranglijst. Jullie spel was goed, er werd behoorlijk gevochten, misschien na de 0-1 wat te veel afwachtend gespeeld. Dit belooft veel voor de toekomst, het was weer een ongekend genoegen om naar te mogen kijken!

 

Ton van Rijswijk, [email protected]

terug naar vorige pagina
Quick Links

Agenda
6-4-2020 Trimmers HVW 2 - Cartouche 2 d
13-4-2020 Trimmers HVW 4 - Wat. Veld 3 w
20-4-2020 Trimmers HVW 3 - Alphen 4
20-4-2020 Trimmers HVW 4 - Pijnacker 3 w
Hele agenda
Hoofdsponsoren