Bericht van het bestuur
11-4-2020  | 

Van het bestuur


Wat betekent de coronacrisis voor Hockeyvereniging Westland? De coronamaatregelen betekenen, naast alle gevolgen voor met name zieken en zorgverleners dat we al weken niet kunnen hockeyen. Het betekent daarnaast echter veel meer voor onze vereniging. Daarom informeren wij jullie via dit bericht van het bestuur. 


HVW is gesloten

Op last van de overheid mogen we niet op de velden spelen of trainen en ook niet samenkomen in het clubhuis. We staan daar als bestuur volledig achter, ondanks dat het ons vol in ons blauwwitte hart raakt. Gezondheid en solidariteit zijn belangrijker dan hockey. We beseffen dat het, zeker met dit prachtige lenteweer, een hard gelag is om niet te kunnen hockeyen. De velden liggen er verlaten bij, commissies en bestuur overleggen via conference calls en alleen Rinco, onze beheerder, is op het sportpark te vinden voor allerlei klussen in en rondom het clubhuis. Toch vinden we het fijn te zien dat iedereen zich goed aan de door de overheid opgelegde maatregelen houdt. Hoe vervelend ook: blijf dat doen om samen het virus in te dammen.


Gevolgen voor iedereen

Duidelijk is dat de maatregelen betekenen dat er voorlopig niet gespeeld en getraind zal worden. Een ongelooflijk grote teleurstelling voor ons allemaal van de puppies tot aan de veteranen, van alle trimmers tot aan dames1/heren 1. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet voor activiteiten die nu niet door kunnen gaan. Hoe dit seizoen gaat eindigen weet nog niemand. De KNHB hoopt ondanks alles dat er in mei/juni/juli nog kan worden gehockeyd. Daarom zijn er een aantal scenario’s uitgewerkt. Deze vinden jullie hier: https://hockey.nl/nieuws/de-sport/hockey-minimaal-stil-tot-28-april-bekijk-scenarios-top-en-breedte/. In de week voor 28 april zal er meer duidelijk worden. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.


Financiële consequenties

De gevolgen zijn niet alleen op sportief vlak. HVW is naast een vereniging, ook een ‘bedrijf’. Als bestuur voelen we daarvoor een grote verantwoordelijkheid. HVW heeft veel vrijwilligers, betaalde medewerkers en zzp-ers, zoals trainers en coaches. Ook zijn er kosten zoals onze gebruikersvergoeding en kosten voor clubhuis, velden en onderhoud. Die kosten lopen allemaal door. 


Niet alleen hebben we te maken met doorlopende kosten, ook met wegvallende inkomsten, zoals baromzet, verhuur aan derden en evenementen. Uiteraard hebben veel bedrijven het momenteel zwaar en het aantrekken van nieuwe sponsors is dus lastig. Gelukkig zijn er sponsors die ons juist in deze tijden een hart onder de riem steken. Hartverwarmend! Mooi voorbeeld is de lopende actie bij een aantal Westlandse vestigingen van Albert Heijn waar u uw emballagebon kan inleveren zodat we een watertap kunnen plaatsen op HVW.


Zelf zitten we ook niet stil. Zo staan we in nauw overleg met de KNHB, gemeente Westland, Westlandse sportverenigingen en omliggende hockeyverenigingen. Daarnaast trekken we in dit "coronadossier” samen op met onze Stichting die de HVW-accommodatie beheert. Natuurlijk doen ook wij een beroep op de door de overheid ingestelde noodmaatregelen. We vragen onze leveranciers hetzelfde te doen om zodoende richting HVW coulant te kunnen zijn. We brengen op dit moment alle financiële gevolgen zo goed mogelijk in kaart en verwachten dat dit alles een deel van de financiële pijn gaat verzachten, maar niet alles. 


Contributie

Sommige leden vragen zich natuurlijk af hoe het met de contributie zit. We begrijpen de frustratie: wel betaald, niet spelen, niet trainen, geen gezelligheid! Kunnen we een deel van de contributie terugkrijgen? Hier is nog geen definitief antwoord op te geven. We weten immers nog niet hoe lang dit gaat duren. Formeel is er sprake van overmacht: het valt de vereniging niet te verwijten dat we niet op HVW mogen hockeyen. Belangrijker is dat we een vereniging zijn, een familieclub. Met elkaar, van elkaar en voor elkaar! Juist nu hebben we elkaar en de contributie-inkomsten extra hard nodig. We kunnen dan als nette werkgever onze verplichtingen nakomen en leveranciers die het ook moeilijk hebben steunen. We vinden niet alleen dat we dat moeten doen, we hebben elkaar in de toekomst ook weer nodig. Door de contributies van 1000 leden spreiden we de gevolgen en kunnen we solidair zijn met iedereen die bij onze vereniging is betrokken. We vertrouwen op jullie begrip en steun.


Seizoen 2020-2021

Het klinkt misschien gek, maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. Natuurlijk is er nog veel onzeker. Wanneer mogen we weer de velden op? Mogen we nog een ALV organiseren? Kunnen we nog wel selectietrainingen houden? De technische commissies en het bestuur zijn al volop met deze vraagstukken bezig. Zo kunnen we met elkaar snel schakelen zodra de overheid en KNHB met nieuws komen over de lopende maatregelen. 


Openingsweekend eind augustus

Ook wordt al nagedacht over een spetterend openingsweekend van het nieuwe seizoen. Het blijft natuurlijk afwachten of zo’n feestweekend voor alle leden (van puppies tot veterinnen) al mogelijk is, maar we gaan de organisatie ervan in ieder geval opstarten. Wil jij ons daarbij helpen of heb je een leuk idee? Mail dan naar [email protected].


Veld 3 wordt een waterveld!

We hebben het leukste nieuws tot het laatst bewaard. De gemeente Westland gaat in de zomer ons veld 3 renoveren en door de niet aflatende inzet van HVW en vooral ook van onze Stichting zal dit veld een waterveld worden. Dat is echt geweldig nieuws en past perfect in de ontwikkeling die we als vereniging voor ogen hebben. In dat kader staat weliswaar de aanleg van een vierde veld nu even in de koelkast, maar dat dossier blijft ook onze volledige aandacht houden. Daar mogen jullie op vertrouwen.


Tenslotte

We zijn ervan overtuigd dat we deze coronacrisis als hockeyvereniging kunnen doorstaan, sportief, organisatorisch en financieel. Als vereniging met 1000 leden hebben we een grote veerkracht dankzij zeer betrokken leden, ouders, vrijwilligers, medewerkers, sponsors en de gemeente Westland die ons een warm hart toedragen.


Blijf omkijken naar elkaar en zorg goed voor jezelf.


Fijne paasdagen!


Bestuur HV Westland,


Maarten van der Starre (voorzitter)

Diana Hofland (secretaris)

Martin Tulen (organisatie en financiën)

Martin van Rijswijk (PR en communicatie)

Wilbert Litjens (hockeytechnische zaken)


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
6-5-2024 Sportiviteit en Respect
14-5-2024 lustrum
15-5-2024 TC Junioren Vergadering
22-5-2024 Commissie Tophockey
Hele agenda
Hoofdsponsoren