hockey en onweer 
Ben je buiten, reken dan eerst uit hoe ver het onweer bij je vandaan is. Dit doe je door het aantal seconden te tellen tussen flits en donder en dat door 3 te delen. Je krijgt dan de afstand in kilometers. Is het onweer binnen een straal van 5 km, dan ga je direct schuilen in het clubhuis. Ga weg van het open veld, bomen en lichtmasten. Ga niet in de dug-out zitten!
 
Lukt dit niet, houdt dan rekening met het volgende:
 
- Ga in het open veld zo ver mogelijk vandaan bij allerlei hoge- of metalen dingen. Hurk met je voeten bij elkaar. Ga gehurkt op je tenen zitten, sla je armen om je knieƫn, het hoofd zo laag mogelijk, de handen over de oren en de voeten tegen elkaar.
 
- Ga nooit plat op de grond liggen, want de bliksem loopt vaak horizontaal over de grond.
 
- Schuil nooit onder een boom of bij een metalen afrastering (zoals dug out). Je kunt dan namelijk worden getroffen door een indirecte inslag. Dit is een inslag, die jou alsnog via de grond bereikt.
 
- Leun/hang niet over de afrastering van het hockeyveld en raak geen metalen delen aan!
 
- Stop met sporten en zoek een veilige plek. Dit geldt zeker voor keep(st)ers, die vaak in een metalen doel staan.
 
 
-Wanneer het regent, laat je dan doornat worden want dan zal de bliksem via je huid en kleding de grond bereiken en niet zo snel door je lichaam gaan.
 

- Kettingen, GSM en MP3 spelers dien je af te doen en op te bergen. Zij geleiden de opwaartse stroom (te) goed en trekken de bliksem aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Quick Links

Agenda
24-8-2017 Startsessies nieuwe seizoen
25-8-2017 Startsessies nieuwe seizoen
30-8-2017 Coachavond Jongste Jeugd teams
31-8-2017 Bitjes happen
Hele agenda
Hoofdsponsoren