Algemeen 
De doelstelling van hockey voor de jongste jeugd is: 'de kinderen op een plezierige, veilige en dynamische manier, aangepast aan hun ontwikkelingsniveau, samen te leren hockeyen, en zo stap voor stap te komen tot elftalhockey'. Winnen of verliezen is van ondergeschikt belang. Deze categorie is verdeeld in Puppies, F- en E- jeugd.

In de Jongste Jeugd hebben we de volgende categorieën:
 

Funkey 

Funkey is plezier hebben in bewegen, spelen en leren. Het is een beweegaanbod waarbij looptraining, balvaardigheid en hockey de hoofdrol spelen.  Kinderen zijn spelenderwijs bezig met lopen, rennen, springen maar ook met rollen, werpen, vangen en mikken. Plezier maken en ondertussen de motoriek verbeteren! Er wordt veel aantrekkelijk spelmateriaal gebruikt en de trainingen sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van het kind.  Op deze manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.
 

Funkey op HV Westland is er voor jongens en meisjes die in het lopende seizoen vóór 1 oktober 4 of 5 jaar geworden zijn.
Funkey wordt bij HV Westland verzorgd door Lizzy Avontuur op woensdagen van 16:30 tot 17:30 uur.

Voor meer info en aanmelden: kijk in hoofdmenu bij 'Overige hockey' https://www.hvwestland.nl/site/default.asp?Option=2502&stcname=overigehockey_funkeyhockey

CoolKids

Dit zijn kinderen uit groep 3 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 6 jaar zijn. Tijdens de wekelijkse training op woensdagmiddag van 16:30-17:30 uir gaan zij op een speelse manier met stick en bal om. Zo worden hun bewegingsvaardigheden en teamgeest ontwikkeld. Na de voorjaarsvakantie spelen zij 3-tegen-3 wedstrijdjes in de CoolKids-competitie. Deze competitie is op zaterdag.
 

F-jeugd

Dit zijn kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 7 jaar zijn. Tijdens de wekelijkse training op woensdagmiddag worden op een speelse manier bewegingsvaardigheden en hockeytechnieken verder ontwikkeld; spelactiviteiten nodigen uit tot samenwerken. Er wordt competitie gespeeld op zaterdagochtend. De F-jes spelen 3 tegen 3, het zogenaamde drietalhockey. Op ¼ van een heel veld worden twee veldjes uitgezet, ieder met vier doeltjes. Er is nog geen keeper. Vanaf januari of maart gaan de F-jes over naar zestalhockey; zij spelen dan 6 tegen 6 zoals bij de 1e jaars E jeugd.
 

E-jeugd 1e jaars

Kinderen uit groep 5 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 8 jaar zijn. Zij trainen 2x in de week. Er wordt competitie gespeeld op een kwart veld met aangepaste regels en met zes spelers (+ 2 wissels). Het zogenaamde zestalhockey. Er wordt mét een keeper gespeeld. De competitie is op zaterdagochtend.
In de winterperiode spelen zij zaalhockeycompetitie.
 

E jeugd 2e jaars

Kinderen uit groep 6 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 9 jaar zijn. Zij trainen 2x in de week. Er wordt competitie gespeeld op een half veld met 8 spelers (+2 wissels). Het zogenaamde achttalhockey. De competitie is op zaterdagochtend. 
In de winterperiode spelen zij zaalhockeycompetitie.
 

 
Quick Links

Agenda
14-10-2022 HVW PUBQUIZ
20-10-2022 Bestuursvergadering
30-11-2022 Algemene Ledenvergadering
13-12-2022 Evaluatie barteam zondag
Hele agenda
Hoofdsponsoren