Algemeen 
De doelstelling van hockey voor de jongste jeugd is: 'de kinderen op een plezierige, veilige en dynamische manier, aangepast aan hun ontwikkelingsniveau, samen te leren hockeyen, en zo stap voor stap te komen tot elftalhockey'. Winnen of verliezen is van ondergeschikt belang. Deze categorie is verdeeld in Puppies, F- en E- jeugd.
 

Funkey 

Funkey is plezier hebben in bewegen, spelen en leren. Het is een beweegaanbod waarbij looptraining, balvaardigheid en hockey de hoofdrol spelen.  Kinderen zijn spelenderwijs bezig met lopen, rennen, springen maar ook met rollen, werpen, vangen en mikken. Plezier maken en ondertussen de motoriek verbeteren! Er wordt veel aantrekkelijk spelmateriaal gebruikt en de trainingen sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van het kind.  Op deze manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.
 

Funkey op HV Westland is er voor jongens en meisjes die in het lopende seizoen vóór 1 oktober 4 of 5 jaar geworden zijn. Funkey wordt bij HV Westland verzorgd door Clinic Sport en Spel Workshops op woensdagen van 16:00 tot 17:00 uur.

Voor meer info en aanmelden: kijk in hoofdmenu bij 'Overige hockey' https://www.hvwestland.nl/site/default.asp?Option=2502&stcname=overigehockey_funkeyhockey

Puppies

Dit zijn kinderen uit groep 3 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 6 jaar zijn. Tijdens de wekelijkse training op woensdagmiddag gaan zij op een speelse manier met stick en bal om. Zo worden hun bewegingsvaardigheden en teamgeest ontwikkeld. In de 2ehelft van het seizoen spelen zij onderlinge oefenwedstrijdjes in de Disney-competitie ter voorbereiding op het 3 tegen 3 hockeyspel spelen bij de F-jes. Deze competitie is op zondagochtend.
 

F-jeugd

Dit zijn kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 7 jaar zijn. Tijdens de wekelijkse training op woensdagmiddag worden op een speelse manier bewegingsvaardigheden en hockeytechnieken verder ontwikkeld; spelactiviteiten nodigen uit tot samenwerken. Er wordt competitie gespeeld op zaterdagochtend. De F-jes spelen 3 tegen 3, het zogenaamde drietalhockey. Op ¼ van een heel veld worden twee veldjes uitgezet, ieder met vier doeltjes. Er gaan maximaal 8 spelers in een team. Er is nog geen keeper.
Vanaf januari of maart gaan de F-jes over naar zestalhockey; zij spelen dan 6 tegen 6 zoals bij de 1e jaars E jeugd.
 

E-jeugd 1e jaars

Kinderen uit groep 5 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 8 jaar zijn. Zij trainen 2x in de week. Er wordt competitie gespeeld op een kwart veld met aangepaste regels en met zes spelers (+ 2 wissels). Het zogenaamde zestalhockey. Er gaan maximaal 8 spelers in een team. Er wordt met een keeper gespeeld. De competitie is op zaterdagochtend.
In de winterperiode spelen zij zaalhockeycompetitie.
 

E jeugd 2e jaars

Kinderen uit groep 6 van het basisonderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 9 jaar zijn. Zij trainen 2x in de week. Er wordt competitie gespeeld op een half veld met 8 spelers (+2 wissels). Het zogenaamde achttalhockey. Er gaan maximaal 10 spelers in een team. De competitie is op zaterdagochtend. 
In de winterperiode spelen zij zaalhockeycompetitie.
 

 
Quick Links

Agenda
31-8-2020 Info avond coaches/trainers ju
2-9-2020 Bijeenkomst begeleiding presta
6-9-2020 Open training
8-9-2020 Nieuwe leden info avond
Hele agenda
Hoofdsponsoren