calamiteiten 

Inleiding

 

Op en rond de velden kunnen zich calamiteiten voordoen. Zo worden er bijvoorbeeld in ons land elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Maar ook zaken als bewustzijnsverlies, ernstige bloedingen en botbreuken kunnen op het rond de velden voor komen.

 

 

 

Acute hartdood / AED

 

Bij een hartstilstand weten we een ding zeker. Als er niet snel wordt ingegrepen overlijdt het slachtoffer. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defribrilator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk. In de hal van het clubhuis hangt een AED. De ontvangstdames en zo mogelijk trainers/coaches senioren leeftijd dienen een jaarlijkse cursus te volgen. 

 

 

Communicatie bij calamiteiten

 

In het clubhuis is een lijst aanwezig met telefoonnummers en adressen van alle belangrijke medische specialisten en noodnummers. Deze lijst bevindt zich aan de rechterzijde van de bar bij de telefoon. Ook is het van belang dat alle coaches en trainers de nummers bij zich hebben van de spelers. Bij een calamiteit is het van belang om zo snel mogelijk met een contactpersoon te kunnen communiceren.

 

 

.

 

 
Quick Links

Agenda
22-5-2024 Commissie Tophockey
24-5-2024 Clinic Herman Broerenschool
29-5-2024 Schoolhockeytoernooi
29-5-2024 Meeting Lustrum
Hele agenda
Hoofdsponsoren