Zaalhockey
Zodra de kinderen 1e jaars E zijn gaan zij in de winterperiode zaalhockey spelen. Dit is voor alle E teams verplicht. Er zijn namelijk geen voldoende  E teams meer die Midwintercompetitie op het veld spelen waardoor er geen poules meer gemaakt kunnen worden.

Behalve dat zaalhockey leuk en leerzaam is, betekent het ook het volgende:

- Zaalcontributie van €245,- per team; dit bedrag wordt gedeeld door het aantal spelers wat in het team zit.

- Kosten van zaalhuur voor enkele trainingen

- Kosten voor een zaalstick

- Kosten voor zaalschoenen (ook te gebruiken tijdens de gymles)

Wanneer?

De zaalcompetitie loopt van half december tot half februari.
Er zijn gemiddeld 6 speeldagen (zaterdag of zondag), dus er wordt niet elk weekend gespeeld.
Tijdens een speeldag speelt het team 2 wedstrijden van 35 minuten. Deze wedstrijden worden meteen na elkaar gespeeld. Indien het team zaalleiding heeft, dan zit er één wedstrijd tussen.

De 1e jaars E teams spelen 5 zaterdagen achter elkaar, startend op zaterdag 9 januari 2015.

De wedstrijden worden gespeeld in verschillende sporthallen, zowel in Westland als in andere plaatsen in Zuid Holland.

Trainen

Voorafgaand aan/tijdens de zaalcompetitie kan er getraind worden in een gymzaal of sporthal. Het team zorgt zelf voor trainers; dit kunnen de trainers zijn die ook de veldtrainingen verzorgen.

De zaalcoordinator, Marina Lips, geeft aan in welke zaal de Jongste Jeugd kan trainen. Dit communiceert zij met de coach. Dag en tijd wordt vastgelegd. Het team kan er voor kiezen om bijvoorbeeld 3x voorafgaand aan het zaalseizoen te trainen, zodat men went aan de vloer en het spelen met de zaalstick.
Indien de kosten voor de zaal niet erg hoog zijn, kan het team overwegen om tijdens de gehele competitieperiode te blijven trainen in de zaal. De coach geeft dat aan bij de zaalco├Ârdinator. Deze plant de trainingen in. Naast 1x in de week trainen in de zaal wordt er ook 1x in de week nog buiten door getraind. Traint men alleen 3x voorafgaand aan de zaalcompetitie dan traint men tijdens de zaalcompetitie gewoon 2x in de week op het veld.

Spelleiding

Het team zorgt zelf voor een spelleider (scheidsrechter) voor de zaalwedstrijden. De vereniging stelt geen spelleiders op. Om spelleider te zijn, heb je geen scheidsrechterskaart nodig. In september 2015 heeft de vereniging de ouders de mogelijkheid geboden om een spelleidersavond te volgen, waarbij de spelregels uitgelegd zijn voor het veld. Veel verschillen met de zaal zijn er niet.

Zaalleiding

Van de 6 speeldagen zijn er doorgaans 2 waarop het team zaalleiding heeft. Zaalleiding houdt in dat er 2 ouders achter de wedstrijdtafel zitten in de sporthal. Zij houden de tijd bij zodat de wedstrijden precies volgens programma starten en eindigen. Tevens houden zij de stand bij. Er is meestal een elektronisch scorebord met klok aanwezig. De zaalleiding zorgt er ook voor dat de aanwezige teams zich netjes gedragen en dat er geen schade wordt aangericht in de hal of in de kleedkamers. Indien er schade is zal de beheerder van de hal dat verhalen op het team dat zaalleiding had.
De coaches zorgen ervoor dat er in geval van zaalleiding 2 ouders zijn die deze taak op zich nemen. De coaches moeten immers zelf het team begeleiden.
Zaalleiding heb je gedurende een blok 3 wedstrijden (totaal 2 uur). Indien het team als eerste 's morgens start in de zaal dan zal het team ook moeten zorg dragen voor het klaarleggen van de balken en klaar zetten van de doelen (in samenwerking met de beheerder). Indien men als laatste op een dag zaalleiding heeft, wordt men verzocht om de balken/doelen weer op te ruimen.

Medio oktober zullen de teams geinformeerd worden over de zaaltrainingen en de start van het zaalhockey.

2-7-2017 BBQ voor alle vrijwilligers va
29-8-2017 Coach-avond juniorenteams