Standpunt inzake nieuwe Coronamaatregelen
3-11-2021  | 
Het bestuur van HV Westland heeft met grote teleurstelling kennis genomen van de gisteren afgekondigde coronamaatregelen. Wij vinden dat hockey voor iedereen zonder voorwaarden toegankelijk zou moeten zijn. Sporten is gezond en is belangrijk voor het mentale en fysieke welzijn van een ieder. 

De nieuwe maatregelen gaan per 6 november in en houden onder andere in dat wij bij iedereen van 18 jaar en ouder op ons terrein de coronacheck moeten uitvoeren. Zowel bij spelers/speelsters als bij publiek! Zowel op wedstrijddagen als op trainingsdagen. 24/7 dus! Dat vraagt van onze vrijwilligers te veel en stelt onze vereniging voor een onmogelijke opgave.

Wij voelen ons gesteund door de NOC-NSF, andere grote sportbonden alsmede de  KNHB:  https://www.knhb.nl/nieuws/knhb-is-teleurgesteld-en-ontstemd-over-nieuwe-maatregelen-in-de-hockeysport. Vandaag spreekt de Tweede Kamer over de maatregelen en wij vertrouwen erop dat de uitgezonden signalen zullen zorgen voor een beter en aangepast beleid. Een beleid dat de sportdeelname niet beperkt en dat voor de amateurverenigingen ook uit te voeren is. 

Laat duidelijk zijn dat wij de zorg omtrent de oplopende besmettingscijfers en de druk op de zorg delen en dat wij zeker bereid zijn in de bestrijding daarvan onze bijdrage te leveren. Die inspanning willen we met elkaar leveren, daarvan zijn we overtuigd. 

Vanavond komt het bestuur van HV Westland in spoedberaad bijeen. Daar zullen we de besluitvorming hieromtrent die vandaag plaatsvindt in de Tweede Kamer bespreken. Daarnaast hebben we nauw contact met omliggende sportverenigingen en met NOC-NSF, gemeente Westland en KNHB. De laatste twee zullen ook in de loop van de week met nieuwe richtlijnen komen.

Wij zullen jullie in de komende dagen verder informeren over de nieuwe maatregelen op HV Westland en wat dat voor jullie betekent. Wij proberen zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen, maar zijn daarbij wel afhankelijk van de snelheid van besluitvorming van andere partijen. 

Namens bestuur HV Westland
Maarten van der Starre
voorzitter 

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
6-5-2024 Sportiviteit en Respect
14-5-2024 lustrum
15-5-2024 TC Junioren Vergadering
22-5-2024 Commissie Tophockey
Hele agenda
Hoofdsponsoren