Aannamebeleid
SEIZOEN 2017-2018

Vanaf welke leeftijd mag je lid worden?
Voor jongens en meisjes geldt dat zij lid mogen worden wanneer zij 6 jaar zijn vóór 1 oktober 2017. Zij worden dan Puppie en trainen één keer in de week. De Puppies zijn veelvuldig en spelenderwijs met hockeystick en bal aan het bewegen. In de 2e helft van het seizoen spelen zij onderlinge oefenwedstrijdjes in de Disney-competitie op zondagochtend.

Mijn zoon/dochter is jonger dan 6 jaar maar wil ook zo graag hockeyen.
Dat kan! Hockeyschool Movella verzorgt op onze vereniging Funkey trainingen. Funkey is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Funkey is vooral veel bewegen: het is een mix van loopscholing, balvaardigheid en een klein beetje hockey. Kijk ook in het hoofdmenu bij 'overige hockey'. Movella werkt in blokken/boxen van 8 trainingen. Er wordt per blok/box betaald. Zodra de kinderen 6 jaar zijn mogen ze in het nieuwe seizoen doorstromen naar onze vereniging en lid worden.

Mijn zoon/dochter wil uitproberen of hockey iets voor hem/haar is. Kan dat?
Afhankelijk van de ruimte die er binnen een bepaalde leeftijdscategorie is, mag er drie keer getraind worden voordat besloten wordt of men lid wordt. Mochten de teams vol zijn, dan kan het zijn dat men even 'in de wacht' moet totdat er weer voldoende kinderen zijn om een nieuw team te maken. Indien binnen een leeftijdscategorie het maximale aantal teams is bereikt, kan men in dit seizoen niet meer kennismaken en lid worden.

Als uw zoon/dochter mee zou willen trainen om kennis te maken, neemt u eerst even contact op met de vereniging.
Het aanmeldingsformulier vult u pas in nadat u of uw kind 3 keer heeft meegetraind en u of uw kind zeker weet dat het lid wil worden. Als u of uw kind wil kennis maken met hockey neemt u contact op met Conny van Duijn, [email protected]

In welke categorie valt mijn kind in seizoen 2017-2018?
Geboren tussen:
1-10-2010 en 1-10-2011   Puppie
1-10-2009 en 1-10-2010   F jeugd
1-10-2007 en 1-10-2009   E jeugd
1-10-2005 en 1-10-2007   D jeugd
1-10-2003 en 1-10-2005   C jeugd
1-10-2001 en 1-10-2003   B jeugd
1-10-1999 en 1-10-2001   A jeugd
Vóór 1-10-1999  Senior

Puppies t/m E jeugd wordt de Jongste Jeugd genoemd.
D jeugd t/m A jeugd worden de Junioren genoemd.
Na de A leeftijd word je Senior.

Lid worden van hockey vereniging Westland? Wat betekent dat nog meer?

Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers. Ook onze vereniging niet. Als uw zoon/dochter lid wordt of u gaat zelf spelen bij de Senioren, dan wordt er van u verwacht ook actief mee te werken aan 'het reilen en zeilen' van de vereniging. U kunt uw kind niet alleen 'droppen' bij de training of de wedstrijd. Lid worden betekent dat u zelf ook tijd vrijmaakt om ondersteuning te bieden.

Sowieso draait elke ouder vanaf het moment dat uw zoon/dochter in de F gaat spelen, mee in de bardiensten op zaterdag.

Daarnaast heeft elk team 2 coaches nodig, maar ook een trainer. Bij de Jongste jeugd (6 t/m 9 jaar) worden de trainingen door jeugdleden en/of ouders gegeven of door een combinatie van jeugdleden en ouders.

Sinds seizoen 2013-2014 zijn we vanuit de KNHB ook verplicht om ouders bij de Jongste Jeugd te laten fluiten. Zij begeleiden het spel; de zogenaamde spelleider. Ook hiervoor krijgen ouders ondersteuning vanuit de club middels een spelregelavond.

Naast de coaches en de trainers zijn er nog vele functies/taken binnen de vereniging die ingevuld dienen te zijn. Er zijn functies in commissies maar er zijn ook kleinere taken die verricht moeten worden en ook zijn er regelmatig korte projecten waar mensen voor nodig zijn. Bv de organisatie van de Open Trainingen of de organisatie van een toernooi. Alle functies vindt u onder het submenu 'commissies'. Openstaande functies/taken vindt u in het submenu bij 'vacatures'.

Bij HVWestland gelden de volgende afspraken:

· Jeugdleden worden vanaf 15/16 jaar opgeleid tot scheidsrechter en fluiten bij toerbeurt een wedstrijd;

· Ouders/verzorgers van jeugdleden verrichten bij toerbeurt op zaterdag of zondag enkele uren bardienst;

- Ouders/verzorgers van F en E teams fluiten wedstrijden

· Ouders/verzorgers zorgen bij toerbeurt voor vervoer naar uitwedstrijden;

· Senioren verrichten bij toerbeurt op zondag enkele uren bardienst;

· Senioren die bij aanmelding geen scheidsrechterskaart hebben, zijn verplicht deze te halen;

· Senioren in het bezit van een scheidsrechterskaart fluiten op zaterdag/zondag een aantal keren wedstrijden.

2-7-2017 BBQ voor alle vrijwilligers va
29-8-2017 Coach-avond juniorenteams